Na een korte periode gewenning en het in de camper slapen op Julianastraat 60 A werd het tijd voor de maiden voyage. Vanzelfsprekend naar de abdij van Orval, want waar anders heen? Inmiddels zou ik het wel weten. De trip naar Orval had ik gekoppeld aan een etentje en een borrel met een vriendin in Utrecht. 

Als je ergens heengaat is het handig om te weten waar je de camper gaat parkeren. Ik had gekozen voor de Werkspoorkathedraal. Ruimte, weinig overlast voor buurtbewoners en het cafe van de Leckere om de hoek. Daar hebben we dan ook gegeten alvorens naar het smartlappenfestival in het centrum af te zakken. 

Bij terugkomst bleek ik recht voor de ingang van een technoparty te staan die tot maarliefst 07u00 ‘s-morgens zou duren. Heb maar een kaartje gekocht ipv te gaan slapen. Verkassen had geen zin omwille van de biertjes en het feit dat de straat was afgesloten.

Bestemming Orval

 

Made – Utrecht – Orval – Luik – Made. Bij elkaar een kleine 800 kilometer. Prima te doen in de camper, die rijdt zichzelf. 

Voor de overnachting tussen Utrecht en Florenville had ik gezocht op “saloon” in de buurt van Orval. Ik houd van mistroostige cafés en moest denken aan Bar de Miserie uit de serie Chantal (VRT). En jawel hoor. Prachtige tent met dito mensen en geen enkel probleem als ik daar de nacht bleef staan. Daags erna al vroeg naar Orval. Maandagochtend, ik was de eerste en enige gast voor de ruïne en het museum. Heerlijk om solitair op eigen tempo doorheen te slenteren, leest u vooral de bijschriften van de foto’s.