Curriculum vitae

Mijn CV in een notendop.

Opleidingen:
Basischool de Wegwijzer in Teteringen.
1 jaar HAVO aan het Newmancollege in Breda. Vooral gezellig.
3 jaar MAVO aan het St Jozef in Breda. Gezellig en makkelijk.
1 jaar Middelbaar Laboratorium Onderwijs. Toch niet mijn ding.
4 jaar MEAO in de binnenstand van Breda. Gezellig en makkelijk.
1 jaar HBO Informatica in Eindhoven. Hoezo statistiek? Niets voor mij.
1 jaar Tekstschrijven in Amsterdam. Gezellig.

Werk:

1998 – 2004Tandem Mainframe Specialist bij Twinsoft / Sogeti
2004 – hedenTechnisch beheer bij D-Hosting.nl
2005 – 2010 Community-manager Wijzeman.nl
2007 – hedenManschap en schipper bij Brandweerteam Made
2010 – hedenCommunity-manager Het is Koers!

Toelichting:
In 1998 aan de slag gegaan bij Twinsoft, beter bekend als Sogeti. Intern opgeleid tot Tandem Mainframe specialist. Gedetacheerd bij de Rabobank en de Belgische KBC Bank op de desbetreffende ICT afdelingen.

In mijn tijd bij de Rabobank het bedrijf D-Hosting.nl begonnen. Dat viel helaas niet te combineren met de latere inzet bij de KBC Bank en het bedrijf overgelaten aan mijn compagnon. Na de KBC bank op 1 januari 2004 in dienst getreden bij datzelfde D-hosting.nl en daar werk ik nu nog steeds.

Al met al moest ik het niet van school hebben. Van jongs af aan was ik geĆÆntresseerd in computers en dat is uiteindelijk mijn geluk geweest, samen met een sterk analytisch vermogen en de durf om actie te ondernemen. De opkomst van het internet viel samen met mijn schoolcarriĆ«re en uw snapt wel waar ik meer tijd aan kwijt was.

Tussendoor een aantal spraakmakende projecten opgestart:

Wijzeman.nl: de counterstrike – een computerspel – community Wijzeman.nl met een aantal duizend leden en eigen servers. In de tijd dat vloeken en schelden de standaard was in online spelletjes, hadden we bij Wijzeman.nl sportiviteit en normaal communiceren hoog in het vaandel staan.

Het is Koers!: Een wielerblog met mooie verhalen vanuit het wielrennen van toen tot nu. Later ook evenementen zoals het NK Wielerquiz, het geheim Wielergenootschap, een bourgondische wielertrip enzoverder. Op twitter een fenomeen. Ook hierin zijn sportiviteit, humor en normaal communiceren belangrijke kernwaarden. We hebben actief meegewerkt aan bv. de Tour de France in Utrecht (2015) en de Vuelta (2022). Onderwijl nog 2 eigen bieren ontwikkeld samen met brouwerij de Leckere: Tourkoorts en Cervuelta.

In Made ben ik bij de vrijwillige brandweer gegaan als manschap en sinds kort ook als schipper van de brandweerboot. Als u net als mij een zittend beroep hebt is het werk bij de vrijwillige brandweer een aanrader! Je leert een hoop, om te beginnen levensreddend handelen maar ook omgaan met zwaar materieel. En je komt gegarandeerd bij een leuke club mensen. Want alle brandweermannen zijn immers helden.