Een Euramobil 680 SB uit 2000 met 200K op de teller. Van buiten gedateerd maar functioneel. Binnenin heeft de vorige bewoonster een hoop veranderd naar haar eigen creatieve zin. De indeling is dus niet meer standaard en dat is mooi. Wat te denken van de gouden accenten in keuken gecombineerd met een oudpaars behang? Het goud komt terug op het plafond van de slaapkamer. De cockpit is aangekleed in suede cq nepleer. Het obligate treinzitje is eruit gehaald en vervangen door een bank langs de zijkant en een televisiemeubel. Onder de zitbank zit een poezenluikje welke ook mijn hond kan activeren met zijn huisdierenregistratie-chip!

In 2000 werd het Eura Mobil interieur nog van hout gebouwd. Dat heeft voor mij grote voordelen! Hout is maakbaar. Behangen, verven, zagen: alles kan. En gezien ik nogal lomp ben is het allemaal ook makkelijker te repareren dan voorgevormd plastic. De dame in kwestie heeft hier ook gebruik van gemaakt door het aanbrengen van spotjes en speakers doorheen de hele camper. Al met al tal van aanpassingen die mij zeer bevallen. Qua interieur ga ik afmaken waar ze aan begonnen was. Onbewerkt hout ga ik bekleden met kurk en waar nodig nog kleine cosmetische aanpassingen. Voor de rest is de camper lekker kitsch en blijkbaar pruim ik dat prima, zélfs het oudpaarse tegeltjesbehang en de gouden accenten.

Qua auto is het een Fiat Ducato 2.8 JTDI met iets meer dan 200.000 op de teller. Heel veel campermerken gebruiken dit model. De diesel is onverwoestbaar en sterk genoeg om over de hoogste bergen te geraken. De mijne heeft ook nog eens het AL-KO chassis wat schijnbaar nogal wat voordelen heeft. Dat is mooi meegenomen, maar ik ben allesbehalve technisch dus het zal allemaal wel.

De schotel op dak is aardig maar blijft ongebruikt, want tegenwoordig heb je prima 5G routers voor onderweg. De snelheid van de verbinding en de wifi in de camper is momenteel beter dan thuis! In de camper zitten 2 schermen met alle apps die ik gebruik: netflix, prime, HBO en canal digital voor tv. Last but not least heb ik een tablet naast het stuur voor navigatie en spotify en klaar is BAS. Superhandig dat je tegenwoordig een tablet kunt koppelen aan de smartphone zodat je een soort van digitale carkit krijgt. 

Wat nog moet gebeuren is de elektra. Offgrid is het modewoord dus er komen 4 x 100 watt zonnepanelen op dak en 2 zware lithiumaccu’s onderin. Binnenkort heb ik afgesproken met Paul, een goede kennis en tevens eigenaar van Garage van Eijk (geen famillie :D) welke mij gaat helpen met het plaatsen van de panelen, omvormer en accu’s en eventueel vervangen van alle bedrading. Wellicht vervang ik dan wel alle GU5.3 spotjes voor G10 slimme spots. Dan kan ik eindelijk het licht uitdoen door 2 x te klappen.

Oja, tijdens Black Friday ga ik shoppen voor een versterker, subwoofer en evt. vervanging voor de achteruitrijcamera zodat ook deze via het tablet bekeken kan worden. En wie weet een discobal.