Wat ga ik doen?

(Direct door naar de agenda!)

Ik laat het huis aan Renate en de kinderen.
Ik heb geen zin om iets te kopen of te huren.

Dus ik ga in een camper wonen. Vanzelfsprekend met mijn teckeltje. Na lang wikken en wegen en twijfelen heb ik gekozen voor een lelijke maar ruime integraal. Vanaf het moment dat ik de A-Team bus zag, ik was nog een tiener, was ik verliefd en dat ben ik nog steeds op dat model maar daar kan je niet in wonen. Zeker niet als je 2 meter en een beetje bent. Dus dan maar het andere uiterste.

Ik werk sinds 2004 vanuit huis. Ik ben daarbij niet gebonden aan een locatie, zolang er maar internet is. Vanuit die basis is het leven in een camper prima te doen. Ik kan mijzelf prima vermaken en vind het niet erg alleen te zijn. Ik houd echter ook van gezelschap.

Gezelschap ga ik vinden via workaway.info. Op die website vind je mensen en initiatieven die hulp kunnen gebruiken bij het bereiken van hun doelen. Denk aan huisoppassen, oppassen op huisdieren maar ook klussen bij sociale projecten zoals ecologische boerderijen en dies wat meer zij. Deze werkzaamheden zijn vrijwillig en veelal op basis van kost en inwoning, of een staanplaats voor de camper. Ik zoek via die website bezigheden voor enkele uren per dag zodat ik ook mijn reguliere werk kan blijven doen. Alles op 2 uur rijden van Breda is prima, want ik blijf ook gewoon papa. Voor korte en langere periodes. Zolang de hond maar welkom is.

In de tijd dat ik geen inzet heb via Workaway ben ik van plan wat van Europa te gaan zien. Waar mensen vaak de wens hebben de verre wereld te bereizen ben ik daarin wat simpeler: Nederland en Europa. Daar heb ik iets voor bedacht waar ik jullie hulp bij kan gebruiken:

Wil jij een specialiteit uit dat ene plaatsje in weet-ik-veel-waar? Een kratje Orval, direct van de abdij? Of mosterd van La Moutarderie Edmond Fallot in Dijon? Of een flesje Calvados van Château du Breuil in Normandië? Ik ga het voor u halen. Op die manier krijgt mijn reis een bestemming en kom ik op plekken die ik zelf niet had kunnen bedenken. U betaald alleen de aanschaf van het product. Let wel, ik ben geen webwinkel dus levering wanneer het mij uitkomt 😉

Andersom werkt ook. Ken jij leuke mensen in Nederland of daarbuiten en wil je iets laten brengen? Een kilo drop naar bekenden in Duitsland? Droge Drentse worst naar die familie in Schotland? Een kinderfiets naar dat leuke neefje in Friesland? Ik vervoer geen dingen die kunnen bederven maar voor de rest: als het in de garage van de camper past vind ik het prima. Het zou leuk zijn als ik op locatie een maaltijd kan genieten met de geadresseerden en evt. een wasje kan doen maar verder heb ik geen eisen.

Voor al het bovenstaande ben ik te bereiken op bas@wijzeman.nl.