Popular Tags:

Het lekkerste bier.

June 13, 2011 at 12:17 pm

Wat is het lekkerste bier? Lastige vraag. Marketingmensen van grote brouwerijen snappen dat lekker bier context gerelateerd is. Ik denk bv. met weemoed terug aan Kronenbourg 1664. Op sites als ratebeer.com en beeradvocate.com krijgt deze pils een dikke onvoldoende. Wanneer ik dit bier zou degusteren zou het wellicht een 3 of een 4 krijgen: Zanderige bende zonder enig lichtpuntje. De prettige herinneringen aan Kronenbourg betreffen dus niet het bier maar de context. Op vakantie met vrienden in Zuid Frankrijk, het jaarlijkse uitje met pinksteren* naar een huisje in de Morvan. Stapels kartonnen kratjes met kleine vieze flesjes Kronenbourg of een […]

#Bier degustatie: Thuisbrouwsel “Oss”

June 7, 2011 at 7:31 pm

De mensen om mij heen weten dat ik graag een pils drink. En vaak meer dan één. En gelukkig iets minder vaak te veel. Inmiddels weten ze ook dat ik bieren degusteer en daar best serieus in ben: Ik wil weten wat lekker bier is. Een tijdje terug kreeg ik via via een thuis gebrouwen bier (door @joruaz) in handen wat geheel niet onbevredigend was. Het bleek het resultaat uit een pakket “Golden Beverius” van Brewferm met aangepaste gist. Gelukkig was mijn degustatie redelijk in overeenkomst met het bier. Een maand geleden kreeg ik via een andere vriend weer een […]

#BBQ MOINK Ball Day

June 5, 2011 at 11:38 am

4 juni 2011 stond al een tijdje in mijn agenda: MOINK Ball day! Zoals onze grote voorganger en profeet Haniball ooit zei: “I love it when plans come together“. En zo is het, zo was het en zo zal het zijn. Ver van te voren de uitnodigingen verstuurd in de wetenschap dat het zaterdag 4 juni een mooie dag zou worden. Je bent een zondagskind of je bent het niet. 30 aanmeldingen en wanneer je dan rekening houdt met 400 gram per persoon kom je op 12 kg vlees. Gezien ik alleen MOINK Balls ging serveren betekend dat 12 kg […]

Heineken in Afrika: duurzaam ondernemen?

May 31, 2011 at 1:38 pm

Duurzaam ondernemen in Afrika Duurzaam verwijst naar de pagina “enjoy heineken responsibly”, de internationale versie van “Drink met mate”. Het had net zo goed kunnen verwijzen naar een pagina waarop verteld wordt dat duurzamer gebruik van water door bierbrouwerijen goed is voor de wereld. En voor de winst, dat vooropgesteld. Ondernemen verwijst naar een droge pagina van het financieel dagblad. Waar een hoge pief van Heineken verteld dat Heineken mee moet doen in Afrika. Er wonen daar namelijk héél veel mensen en die drinken héél weinig bier. Dat eerste is prima, dat tweede heet een groeimarkt. Die brouwerijen kosten een […]

#BIER Het Nederlandse (online) bierwereldje: Lobbyclubs

May 27, 2011 at 10:01 am

Deel drie van het Nederlands online bierwereldje -N(O)B- gaat over de lobbyclubs. Na de weblogs en twitteraars zijn nu de big guns aan de beurt als het gaat om budget. Een lobby is het beïnvloeden van de besluitvorming in belang van de achterban. In Nederland zijn diverse lobbyclubs actief in het online bierwereldje: ABT – Alliantie van biertapperijen – Of je dit een lobbyclub moet noemen is twijfelachtig. De hoofddoelstelling is het bijbrengen van liefde voor bier en de biercultuur. Ze richten zich niet direct op de beleidsmakers maar eerder op de consument en proberen ons naar het café te […]

#BIER Het Nederlandse (online) bierwereldje: Twitter

May 26, 2011 at 10:43 am

Gisteren schreef ik mijn mening op over het kleine aantal weblogs wat onafhankelijk -doch met een commercieel belang- het online Nederlandse bierwereldje dicteert. Via de tamtam liet ik de lijdende voorwerpen weten dat er over hen geroddeld was. Het voordeel van twitter is dat iedereen binnen het wereldje elkaar volgt. Het voordeel van twitter is dat iedereen buiten het wereldje de kopstukken volgt. Als je van binnen uit de kopstukken over de knie neemt bestaat de kans dat ze reageren waarmee de buitenwacht ook op de hoogte is waar iets te halen valt. Hoge bomen vangen wind en een goede […]

#BIER Het Nederlandse (online) bierwereldje: Blogs

May 25, 2011 at 11:49 am

Ik drink bier én ik ben veel online. 2 eigenschappen die ik graag zou combineren. Jammer genoeg ben je 2 biertjes later wel door het onafhankelijke Nederlandstalige digitale bierlandschap heen. Er valt weinig te doen op het internet voor wat betreft bier. Met drie weblogs en wat lobbyclubjes heb je het wel gehad. Als ik ‘s avonds met een lekker bier achter de laptop kruip ga ik eerst even langs het weblog bestetotnutoe.nl. Als je hier namelijk een stuk mist lees je het nooit meer. Dat is zonde want al hun stukjes zijn de moeite waard. Interessant, grappig en met […]

#BBQ Fattie (gekruide gehaktrol)

May 22, 2011 at 12:06 pm

Ik had gisteren een fittie met een fattie. Een fattie is een gehaktrol van gekruid gehakt. Al dan niet gevuld met ‘t een of ander. De gehaktrol kan je opleuken met een dry rub en eventueel gevlochten spek. Normaliter gebruik je varkensgehakt. Dat las ik in het recept van bbq-nl.com met een pond rundergehakt in mijn handen. Gewoon doen alsof je neus bloedt. Daarnaast had ik ook niet alle kruiden en supplementen om dat recept precies te volgen.   Gehakt: – 1 theelepel zout – 1 theelepel chilipoeder – 1/4 theelepel gemalen zwarte peper – 1/4 theelepel gedroogde peterselie – […]

#BIER Ramsesbier.nl Hop!

May 21, 2011 at 8:32 pm

Een maandje geleden heb ik bij Ramses van ramsesbier.nl in Wagenberg 2 doosjes bier gehaald. Een doos verschillende bieren en één doos met het bier “Hop”. Hop is naast mout, gist en water een hoofdingrediënt van bier. Het maakt bier lang houdbaar. Briljante plant, dat hop. Daarnaast draagt het bij aan de smaak en het aroma van het bier. Dat is mooi meegenomen. Beste kwaliteit van dit plantje wat mij betreft, op dit moment, is dat hop zorgt voor de bitterheid van het bier. En, op dit moment, houd ik nogal van bitter bier. Een bier dat de naam “Hop” […]

#BBQ Varkenshaas gevuld met brie in een jasje van spek.

May 21, 2011 at 1:37 pm

Ik wil graag “goed” BBQ-en. Leuke gerechten maken, de show stelen met een goed stuk vlees. Mijn voorbereiding is dan ook altijd minutieus, de recepten op de gram af nauwkeurig. Tot het moment zelf is het allemaal nét echt. Echter, zodra ik kan beginnen kan het me niet snel genoeg gaan en voert de losse hand boventoon. De ingrediënten voor het ene gerecht verdwijnen met een natte vinger in de saus van een ander gerecht. Gelukkig kan je blijkbaar niet veel fout doen met recepten want het smaakt altijd goed. Maar goed is niet altijd genoeg! Het moet uitstekend smaken. […]