#Bier + #BBQ = Joy

July 27, 2013 at 2:00 pm

De meeste biervrienden druk of op de Zwarte Cross, tijd voor een ingelaste Bier BBQ. Vrijdag bedacht, geregeld en uitgevoerd. Kost je alleen een ritje naar de slager en naar de slijter. De volgorde heb ik bepaald op basis van “intensiteit” van het gerecht.

Ramsesbier Kuiter met bruschetta
Licht fijn bier wat goed past bij dit voorafhapje.

MOINK Balls met St Feuillien Saison
De scherp gekruide MOINK Balls blazen het bier redelijk weg. Echter zorgt het bier door de bitterheid wel dat je mond “ontvet” wat een fijne bijkomstigheid is. Een bitterder bier, een IPA of de Orval zou hier beter van pas komen!

SNAB Koning Honing met honing gemarineerde kip
Honingmarinade van de kip en het honingbier vullen elkaar goed aan qua zoetheid. De kruidigheid van het bier geeft net dat extra laagje smaak. Goede match!

Suri kip met Ramses Dorstige Tijger
Kip te kort gemarineerd, bier wint het én neem een andere afslag. Geen match! Niet erg, het bier is op zichzelf uitstekend.

Jalapenos Burgers met Brewdog Jack Hammer IPA
Dé lekkerste hamburger met een de hopbom Jack Hammer. Perfecte match: Amerikaanser wordt het niet.

Jopen Stout met in koffie gemarineerde zalm
Zalm gemarineerd in afgekoelde zwarte koffie met een Jopen Stout. Simpel én lekker. Klinkt moeilijker dan het is: bakje zalmfilet, het papiertje onder de zalm uit halen. Peper en zout en dan dat bakje volschenken met afgekoelde koffie. Ik heb Douwe Egberts gebruikt, uiteraard zal een versgemalen speciale koffie nog beter smaken. Laten intrekken en 8 minuutjes op de BBQ. Het zalmzoet wordt ingeleid met de koffiebitter. De Jopen Stout, geen klein bier, maakt het af.

Aardbeien in balsamico met Cuvée des Trolls
Fijn gerechtje, eenvoudig en lekker. Toch speciaal door de balsamico marinade en dat je aardbeien ietwat opwarmt op de BBQ. Ook fantastisch met een ijsje ernaast. Het bier, ondanks de 7%, begeleidt het dessert voorbeeldig.

Stift Engelszell Benno met Brie
Eenvoudig kaasplankje (AH euroshopper brie!) met de nieuwste loot aan de trapisstenboom, de blonde Benno van Stift Engelszell. Bier is niet spannend, die Brie is altijd lekker dus gewoon lekker. Mooi viltje voor onder een trappist! Te meer Sauna Diana in Zundert zit en de Kieviet bijna gaat brouwen en we een tweede trappist in Nederland hebben!