#fietsbier: Den Hoek in Klein Zundert *****

June 7, 2013 at 10:54 am

Met dank aan hetiskoers.nl en Mio heb ik momenteel de beschikking over een GPS enabled fietscomputer. Erg handig als je stuk zit en naar zo snel mogelijk naar huis wilt kan ik u vertellen. Buiten dat heeft deze Mio ook een “Surprise Me!” functie: je kiest de afstand en je krijgt drie keuzes in alle windrichtingen. En je kan natuurlijk een adres ingeven. Dat laatste is van belang bij deze rubriek!

Ik zoek drinkplaatsen met een mooie bierkaart. Dus niet de Leffe’s en de Affligem’s maar een mooie, met zorg samengestelde, bierkaart! In deze kijk ik vooral naar kwaliteit en niet naar kwantiteit. Een gasterij met 5 mooie bieren hoort hier evenveel thuis als een biercafé met 900 bieren op temperatuur!

Via Google maps op zoek naar “cafe bierkaart” en aanverwanten. Binnen een straal van +/- 30km rond Breda vind je niet heel veel… Als cafés dan toch aandacht besteden aan de bierkaart, laat het weten! Speciaalbieren zijn een kleine hype dus laat weten dat je aandacht besteedt hebt aan de bierkaart! Zoekwoorden “speciaalbier” en “bierkaart” mogen niet ontbreken op de website!


Wat je wel vindt is Eetcafé Den Hoek in Klein Zundert! Met een “High Beer” trek je onmiddellijk mijn interesse. Niet dat dit past in een korte pauze tijdens het fietsen op de racefiets, maar het laat wel zien dat er iets leeft op biergebied. De bierkaart zelf is bereikbaar als afbeelding. Goed leesbaar maar niet voor zoekmachines. Dit vind je dus niet terug via Google!

Naast de uitgebreide en gebalanceerde bierkaart staan er her en der nog wat krijtborden met oa. Chimay Rood van de tap (primeur!) en de Duvel Tripel Hop. Ik heb genoten van een De Molen Bloemetjes & Bijtjes, een stevige dubbele IPA van 9%. Eigenlijk teveel, dat gaat in de benen zitten maar hoe vaak vind je een dergelijk mooi bier op een terras in het midden van niemandsland?

Afstand vanaf Breda: +/- 30km
Bierkaart: Uitgebreid, voor ieder wat wils, High Beer, tijdelijke bieren op krijtborden! TOP!
Prijsniveau: Zeer schappelijk! Speciaalbieren +/- €3,30
Terras: Genoeg zitplaatsen verdeeld over twee terrasjes. Altijd zicht op je fiets.
Bediening: Brabants gezellig!
Google Maps: Rucphenseweg 14 4882 KC Klein-Zundert

Enige minpuntje is dat er niets te doen is voor kinderen. Voor op de racefiets is dat geen punt maar de “High Beer” had mijn interesse zodanig getrokken dat ik het thuis voorstelde. Het ontbreken van speeltuig was uiteindelijk het breekpunt.