#fietsbier: Boshuis Venkraai *****

June 7, 2013 at 11:34 am

Na Den Hoek heb ik de smaak te pakken. Niet zo moeilijk: de combinatie van een fijn stuk fietsen en onderwijl een lekker bier is natuurlijk niet te versmaden. Maar waar naartoe? In de vorige episode heb je kunnen lezen dat café’s en dergelijke nog weinig aandacht besteden aan hun presentatie in Google Maps. Zoek je op “bierkaart terras” vind je niet heel veel relevante hits. Gelukkig hebben we nog altijd dat wonderbaarlijke twitter!

Op naar Boshuis Venkraai dus! De bierkaart ziet er goed uit met een bier van het huis (“Blonde Kraai”), wat bier van Jopen en ‘t IJ en uiteraard de meer bekende bieren.

Hans de Gruijter, mij tot dan toe ook geheel onbekend, blijkt een begenadigd fietser. Met 30 jaar ervaring in de benen en de conditie van een sportinstructeur is het voor mij aanpoten. Van het fietsen met sterkere renners wordt je beter zegt men. Dat geloof ik graag. Héén ging prima. Fris windje in de rug al kennis makend ben je zo in Oisterwijk. Aldaar het huisbiertje “Blonde Kraai” genoten. Een simpel blond biertje, goed te drinken. Terug was het stoempen met wind tegen langs het kanaal Tilburg – Oosterhout. Met 2 meter is het lastig uit de wind zitten. Menigmaal het wiel van Hans moeten lossen om met pijn en moeite -en een tempoverslapping van Hans- daar terug te keren. Riep ik vroeger nog wel eens “Trap nou eens door!” naar een lossende renner op TV, nu weet ik beter. Als je lost dan los je. Daar is weinig aan te doen op dat moment zelf!

Afstand vanaf Breda: +/- 40km
Bierkaart: Gebalanceerde kaart met Jopen en ‘t IJ!
Prijsniveau: Oké Speciaalbieren +/- €3,90
Terras: Groot terras in het bos, heerlijk!
Bediening: Druk maar kordaat.
Google Maps: Bosweg 162 5062 SH Oisterwijk