#bokbier: Amstel Bock.

November 2, 2011 at 8:23 pm

Bieren van de grote brouwers hebben niet mijn voorkeur. Ze verkopen al genoeg. Consumenten kopen grote merken om de uitstraling. De marketing heeft meer invloed dan het product op de verkoopcijfers. Maar als een bokbier goed scoort bij de verkiezing van het lekkerste bokbier en het beste bokbier, respectievelijk de tweede en eerste plek, dan moet ik het wel proeven.

Het lekkerste bokbier wordt gekozen door liefhebbers. Het beste door een jury. Twee organisaties die elkaar niet in de weg zitten door de andere benaming. Vooral de mensen achter het lekkerste bokbier proberen dit, op het lachwekkende af, gescheiden te houden. Schrijf maar eens op twitter dat je benieuwd bent naar de uitslag van het Lekkerste bokbier tijdens het Pint bokbier festival. Grote kans dat je binnen 10 minuten @lekkerstebock op je nek hebt gezien tijdens het Pint bokbierfestival niet de lekkerste maar het beste bokbier gekozen wordt.

Maar goed, Amstel Bock. Vooruit dan maar. Helder bruin bier met rode gloed. Keurige schuimkraag. Ruikt licht zoetig met wat kruiden. De slok begint ietwat zoet wat al snel verdrongen wordt door het dropwater-smaakje en eindigt in een bittertje. Zo moet het.

Er is weinig af te dingen op de hoge noteringen van dit bier. Het is een goed bokbier. Een erg goed bokbier. Geen spannend bokbier maar dat maakt me niets uit. Ik wil herkenbaarheid en dat biedt dit bier in ruime mate! Met moeite: Gefeliciteerd Amstel!