De Beersommelier op Vitaya (Belgische TV)

October 3, 2011 at 1:19 pm

Tournée Generale is een Belgisch televisie programma. Jean Blaute en Ray Cokes rijden kris kras door België op zoek naar brouwerijen, hopkwekerijen en stadscafés in een zeer aimabel programma. Iets minder geslaagd was het nieuwtje dat sommige brouwerijen tegen een vergoeding een plaatsje kochten in een van de uitzendingen. Zogenaamde product placement (lees: sluikreclame). Een beetje Business Class maar dan met bier in plaats van vage investeringen. Desondanks blijft het een vriendelijke reeks over bier. (Update 4/10/2011: Derde reeks zonder product placement.)

Op Vitaya, een Belgische commerciële zender, loopt ook een bierprogramma. Onder leiding van de bekende biersommelier Ben Vinken worden bieren “gepaired” met lekker eten. Helaas is Vitaya niet te ontvangen op de Nederlandse kabel. Anders had dit programma in de Nederlandse bierwereld wellicht net zo veel aandacht gehad als Tournée Generale.

Gelukkig staan alle afleveringen online! Het zijn lekker korte afleveringen waarin Ben Vinken de brouwer bezoekt en met een chefkok een gerechtje maakt wat bij het desbetreffende bier past. Simpel en doeltreffend: Om dorst (en honger) van te krijgen!